USD 41.50 41.80
  • USD 41.50 41.80
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Учені встановили найнебезпечніше місце в історії Землі
Команда міжнародних вчених встановила, що в тому місці, де сьогодні знаходиться найбільша пустеля в світі, майже 100 мільйонів років тому вирувало життя.

У той час Сахара була величезною річковою системою, в якій мешкали найрізноманітніші літаючі рептилії, а також грізні хижаки, схожі на сучасних крокодилів.

Палеонтологи досліджували скам’янілості з кількох крейдяних порідах на південному сході Марокко і з’ясували, що багато мільйонів років тому в Сахарі мешкали, як мінімум, три найбільших хижих динозаврів того часу, повідомляє Урядовий кур’єр.

Зокрема, серед них був шаблезубий кархародонтозавр, довжина якого складала майже 8 метрів. Його характерною особливістю були величезні щелепи і довгі зуби, кожен з яких досягав приблизно 20 сантиметрів.

Крім того, в цьому регіоні мешкав і член сім’ї хижаків з довгими тонкими задніми кінцівками – грізний дельтадром аналогічних розмірів, а також різного роду хижі літаючі рептилії та схожі на крокодилів інші динозаври.

«Можливо, це було найнебезпечніше місце в історії планети Земля», – зазначив палеонтолог Низар Ібрагім з Університету Портсмута, додавши що Сахара 100 мільйонів років тому була тим місцем «де людська подорож завершилася б дуже швидко».

Хижаки в основному харчувалися рибою, яка була тут у величезній кількості.

«Це місце було заповнене величезними за розмірами, довжиною в кілька метрів, видами риб, включаючи гігантських кишковопорожнинних істот», – сказав професор Мартілл, керівник дослідження.

За його словами, найнебезпечнішою була величезна прісноводна акула під назвою онхопрістіс із зазубреними зубами, схожими на кинджали.

Згідно з висновками вчених, Сахара в стародавні часи була місцем справжніх боїв між усіма видами хижаків.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus