USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Масштаби приголомшують: учені вперше підрахували кількість мікропластику на дні океану
Згідно з новим дослідженням, на дні океану перебуває 14 мільйонів тонн мікропластику – у 35 разів більше, аніж на поверхні.

Про це йдеться в роботі австралійського національного наукового агентства CSIRO, опублікованій в журналі Frontiers in Marine Science, передає ТСН.

Добре відомо, що велика кількість пластику потрапляє в океани щороку, забруднюючи моря, засмічуючи пляжі і наражаючи на небезпеку дику природу. Пластикове забруднення виявили навіть в найвіддаленіших куточках Землі. Але порівняно мало відомо про кількість пластику на дні океану.

Тепер дослідники кажуть, що ця робота є першою глобальною оцінкою мікропластику – фрагментів пластику, менших за 5 міліметрів – на морському дні.

Учені використали роботизований підводний човен: завдяки йому команда зібрала зразки глибоководних відкладень глибиною до трьох тисяч метрів на шести ділянках у Великій Австралійській затоці, на відстані до 380 кілометрів від узбережжя Південної Австралії.

Аналіз 51 відібраного зразка показав, що в середньому на грам осаду доводилося 1,26 шматочка мікропластику. Дослідники кажуть, що цей показник у 25 разів перевищує дані попередніх глибоководних дослідженнь.
Учені назвали пластикове сміття «однією з основних екологічних проблем цього покоління». Як очікується, проблема буде лише погіршуватиметься, адже найближчим часом виробництво пластику і забруднення довкілля лише зростуть.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus