USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Учені вперше клонували мавп
Передбачалося, що цей метод не спрацює у випадку з приматами, однак китайським біологам вдалося розробити власну технологію клонування мавп, передає Уніан.

Китайські вчені першими клонували мавп. Генетикам вдалося створити дві копії за тією ж методикою, за допомогою якої клонували вівцю Доллі й інших ссавців.

На поліпшення наявної методики вченим знадобилося два роки. Вони зіткнулися з "величезною кількість помилок і невдач", а перші клони вмирали через кілька годин після народження.

Ймовірність смерті клонованих макак вдалося значно знизити завдяки тому, що вчені додали матричну РНК і трихостатин А, які дозволили пробудити більше двох тисяч генів. Також вони використовували струм для імітації запліднення яйцеклітини з подальшим виробництвом ембріона.

Зазначається, що наразі не існує жодних перепон для клонування людини.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus