USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Учені відтворили геном птиці, яка вимерла 700 років тому
Безкрилий птах моа колись мешкав у Новій Зеландії і був повністю винищений аборигенами.

Моа належали до сімейства безкрилих птахів, як ківі і страуси. Птахи моа не вміли літати і були легкою мішенню для полювання. Існувало близько дев'яти різновидів моа, в тому числі і гіганти до 3, 5 м на зріст, але всі вони були знищені маорі в кінці XIII століття, передає Вокруг Света.

Команда мікробіологів із Гарвардського університету зібрала майже повний геном вимерлої птиці. Учені витягли ДНК чагарникового моа з єдиної збереженої кістки пальця ноги, яка знаходиться в Королівському музеї Онтаріо в Торонто. Вчені порівняли його із зародком сучасного страуса ему.

ДНК була надзвичайно фрагментована, і знадобилися титанічні зусилля, щоб з'єднати 900 мільйонів нуклеотидів і знайти їм відповідності на геномі ему, щоб отримати нову форму ядерної ДНК вимерлої птиці. Вчені сподіваються, що незабаром їм вдасться клонувати живого моа.
Коментарів: 1
Анастасія Показати IP 8 Травня 2024 18:09
В якому році вимерла Мов

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus