USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Учені повідомили про перший вид, повністю винищений пожежами в Австралії
Їхні легені не витримали їдкого диму.

Дим від лісових пожежі, що охопили регіон австралійської Канберри, був настільки небезпечним, що стер з лиця Землі цілий вид.

Група димних мишей, вид яких перебував під загрозою зникнення, жила у понад 50 км від вогню, але все одно загинула.

Про це йдеться в роботі дослідників з Університету Чарльза Стерта (CSU), інформує ТСН.

Мишей тримали у центрі відновлення видів. У січні перші дев’ять тварин померли. Миші почали вмирати від «важкої хвороби легенів» за три дні після появи диму від лісової пожежі. В їхні легенях виявили велику кількість мікроскопічних часток, які є в диму.

Решта мишей померли згодом від дихальної недостатності, коли температура повітря зросла.

«Були і інші димні миші, які трималися, попри свою хворобу, і тільки коли температура піднялася вище 40 градусів за Цельсієм, вони зазнали такого стресу, що померли від дихальної недостатності», – сказав доктор Пітерс.

Результати CSU представили в Журнал хвороб дикої природи. Це також перший зафіксований випадок про загибель тварин від диму на територіях, далеких від пожеж.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus