USD 41.50 41.87
  • USD 41.50 41.87
  • EUR 41.50 42.10
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Учені показали загадкову істоту без мозку і зі 720 статями
Яскраво-жовтий організм без мозку здатен сумніватися й відновлюється, якщо його розрізати надвоє.

Про це повідомляє Уніан.

Слизька цвіль або багатоголовий слиз не є ані рослиною, ні твариною, ні грибом. Він має 720 статей і може розділитися на різні організми, а потім знову злитися.

«Слиз» покажуть в суботу на виставці Паризького зоологічного парку. Науковці вважають, що одноклітинній істоті близько мільярда років, але її вперше помітили у травні 1973 року в Техасі. Французький біолог Одрі Дюсутур навчила істоту ігнорувати шкідливі речовини.

Крім того, організм здатен знаходити найкоротший шлях до виходу з лабіринту й спостерігає за змінами навколо себе. Спершу вчені вирощували її у спеціальних глечиках, годуючи вівсянкою.

Як тільки організм став дорослим – його прищепили до кори дерева і помістили до тераріуму. «Акація, кора дубу й каштану – його улюблені місця», – розповідають у зоопарку.

Організм – майже безсмертний. Його єдині вороги – світло та засуха, але за потреби він може перезимувати кілька років.
Коментарів: 1
123ЙО Показати IP 17 Жовтня 2019 19:23
Вчені. Такі вчені, втілюють страшилку про апокаліпсис у життя.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus