USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Учені перевірили теорію про те, що новий коронавірус зробили у лабораторії
Новий коронавірус, який викликає COVID-19, має усі ознаки виникнення у природі, а не створення в лабораторії.

Про це нову дослідження, опубліковане в Nature Medicine, пише ТСН.

Учені вивчили генетичну структуру нового члена великого сімейства коронавірусів, який має офіційну назву SARS-CoV-2 і викликає захворювання COVID-19.

Аби зрозуміти його еволюцію та походження, вони порівняли його генетичні дані з даними інших коронавірусів. Команда прийшла до висновку, що SARS-CoV-2, ймовірно, з’явився унаслідок природного відбору, коли організми адаптуються до навколишнього середовища, щоб вижити.

SARS-CoV-2 є сьомим відомим членом сімейства коронавірусів, що заражає людей.

Співавтор дослідження Крістіан Андерсен, доцент кафедри імунології та мікробіології в Scripps Research, сказав у своїй заяві: «Порівнюючи доступні дані про послідовності генома для відомих штамів коронавірусу, ми можемо твердо визначити, що SARS-CoV 2 виник в результаті природних процесів».

Мікробіологи проаналізували нуклеотиди, що кодують білкові шипи на поверхні вірусу – саме вони допомагають йому захоплювати та проникати в клітини людей і тварин. Шип був настільки ефективним, що учені дійшли висновку: це результат природного відбору, а не генної інженерії.

Водночас і загальна молекулярна структура SARS-CoV-2 свідчить про його природнє походження. Адже якби хтось намагався створити новий патоген, він взяв би за основу вірус, який уже точно викликає хворобу. Втім, каркас SARS-CoV-2 не схожий на жоден коронавірусів, які вже заражали людей, і нагадує звичайні споріднені віруси у кажанів і панголінів.

Натомість команда вважає, що SARS-CoV-2 з’явився в результаті природного відбору, а кажан є його потенційним господарем, проте вірус згодом мутував в іншій тварині.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus