USD 41.50 41.87
  • USD 41.50 41.87
  • EUR 41.50 42.10
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: У зоопарку Парижа показали загадковий «слиз». Що це – незрозуміло, але воно може вчитися та «лікувати» себе
Організм назвали на честь науково-фантастичного фільму жахів.

У паризькому зоопарку представили новий загадковий експонат – жовтувату, одноклітинну істоту, що має вигляд гриба, але поводиться «як тварина».

Назвали її на честь старого фільму жахів – слиз.

Про це пише TСН.

Істота не має ані роту, ані шлунка, ані очей, але може виявити їжу і перетравити її. Окрім цього слиз, наукова назва якого Physarum polycephalum, має 720 статей, може рухатися без ніг зі швидкість до 4 см на годину і заживає сам собою за дві хвилини, якщо його розділити навпіл.



Слиз не є ні твариною, ні рослиною, та належить до протистів – групи різноманітних організмів, що не входять до складу тварин, рослин, грибів і хроміст.

«Слиз – це жива істота, яка належить до однієї з загадок природи», – сказав Бруно Девід, директор Паризького музею природної історії, частиною якого є зоопарк.

«Це дивує нас, тому що у нього немає мозку, але він здатний вчитися ... і якщо ви об’єднаєте два згустки, той, який вивчився, передасть свої знання іншому», – додав Девід.



Наприклад, організм може знайти вихід з лабіринту. Якщо «злити» дві розділені частини, то одна зможе передати «знання» про шлях другій.

Слиз назвали на честь науково-фантастичного фільму жахів 1958 року, в якому інопланетний слиз поглинає все на своєму шляху в невеликому містечку в Пенсильванії. Physarum polycephalum – один з понад 900 виявлених форм слизовиків. Зазначається, що він не становить загрозу людям, і харчується листям і деревиною.

Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus