USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: У Запорізькій області знайшли бивень мамонта. Фото
15 Листопада 2019 11:07
0
Знахідку виявили на узбережжі Азовського моря в Бердянську

Як повідомляє 1 Перший Запорізький, днями команда контент-агентства «Imaginemaze» знімала новий відеоролик біля стрімчастого берега між Бердянськом та Приморськом, де і виявила скам’янілий бивень мамонта.

Як розповіли учасники групи, в цей день пошуки не входили в їхні плани, а на знахідку вони натрапили випадково. Віктор Галіцин просто оглядав глинистий обрив, й побачив щось біле, схоже на колоду.

«Я не фахівець в палеонтології, але тут згадав, що саме в цих місцях раніше знаходили останки доісторичних тварин і вирішив подивитися ближче», – ділиться Віктор.

Не маючи з собою необхідних інструментів, дослідники розкопали лише кілька великих фрагментів знахідки, які перевезли до Бердянську та законсервували. Те, що здалося Віктору Галіцину білою колодою, насправді виявилося бивнем.

І, судячи з розмірів, як стверджують фахівці, це була досить велика тварина, ймовірно, один з предків шерстистого мамонта – степовий мамонт (Mammuthus trogontherii), або ще більш древній – південний слон (Mammuthus meridionalis).

Учасники пошукової групи мають намір провести детальне обстеження території, адже там можуть знаходиться й інші частини скелета стародавньої тварини.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus