USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: У Єгипті знайшли унікальний метеорит
Знайдений ще у 1996 році в Єгипті метеорит Гипатія містить унікальні для Сонячної системи з’єднання, стверджують вчені з Університету Йоганнесбурга у ПАР.

Такого висновку вони дійшли після тривалих досліджень, пишуть Факти з посиланням на Science Alert.

За їх словами, він містить велику кількість дуже специфічних вуглецевих сполук, які називають поліароматичними вуглеводнями.

«Вони є основним компонентом міжзоряного пилу, який існував ще до утворення нашої Сонячної системи», – йдеться у дослідженні.

Аналіз мінеральних зерен-вкраплень виявив наявність у Гипатії чистого металевого алюмінію – він зустрічається в Сонячній системі в незначних кількостях при специфічних умовах, наприклад, в жерлах вулканів.

На думку вчених, метеорит, швидше за все, прилетів на Землю з пояса Койпера, який знаходиться в 40 разів далі від Сонця, ніж Земля.
До слова, нещодавно вчені заявили, що метеорити могли стати джерелом життя на Землі.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus