USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: У Єгипті археологи знайшли скарби жерців в гробниці XIII століття до нашої ери
В Єгипті, під час проведення великих розкопок, групою археологів були виявлені мумії і скарби жерців.

Знайдені артефакти датовані XIII століттям до нашої ери.

Про це повідомляє інформаційне джерело Навколо Нас.com.

Історикам ще на початку XX століття було відомо про поховання в населеному пункті Луксор, недалеко від Долини Царів на березі Нілу, але виявити вхід в гробницю вдалося лише в березні 2019 року.

Приміщенням є великий зал і пару камер. Усередині археологи знайшли мумії жерця і його коханої, декоративні саркофаги, кольорові малюнки c зображеннями фараона і його сім’ї, величезна кількість статуеток, а також глиняний посуд, яку науковці забрали для аналізу і подальшого вивчення.

Стіна гробниці була прикрашена фрескою, на якій давньоєгипетські художники зобразили дружину визволителя Єгипту Яхмос-Нефертарі, а також її сина фараона Аменхотепа I.

Експерти висловили припущення, що поховання належало міському судді Ау-Сахрату.

Міністр у справах старожитностей Халед аль-Анані офіційно підтвердив інформацію про знайдені артефакти.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus