USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: У Японії винайшли «літаючий» будинок на випадок землетрусу
В Японії створили будинки здатні на кілька сантиметрів підніматися над поверхнею землі, інформує ZNAJ.UA

Такий винахід особливо важливий для країни, де часто виникають землетруси.

Піднімаючись над землею, будинки можуть перебувати в такому положенні аж до закінчення підземних поштовхів.

Цю технологію розробили ще в минулому десятилітті. Але звернули на неї увагу тільки після руйнівного землетрусу, що відбувся в Японії у 2011 році.



Система, розроблена конструкторами компанії Air Danshin Systems Inc., передбачає наявність потужної повітряної подушки, що дозволяє будинку, в разі необхідності, зависати над землею на потрібний час.

Чутливий датчик здатний завчасно зафіксувати початок сейсмічної активності. Він подає сигнал, який активує повітряний компресор. Останньому потрібно кілька секунд, щоб наповнити повітрям спеціальну подушку між самим будинком і його фундаментом.

Така подушка має товщину всього кілька сантиметрів, але цього цілком достатньо, щоб у багато разів знизити руйнування від землетрусу.

Після закінчення поштовхів будинок сідає на спеціальну раму по периметру фундаменту. За новою технологією в Японії побудовано вже близько сотні будинків.

Частина з них - це не дуже великі будівлі, зруйновані землетрусом сім років тому і потім відновлені згідно з новою технологією, без жорсткого зчеплення з фундаментом.

Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus