USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65
Світ вражає: У Вірменії знайшли руїни давньоримського мосту
17 Листопада 2021 10:17
0
Археологи з Вірменії та Німеччини виявили залишки римського арочного акведука під час розкопок елліністичного міста Арташат-Артаксата у Вірменії.

У ході дослідження було виявлено монументальний фундамент недобудованого моста-акведука, збудованого римською армією між 114 та 117 роками нашої ери, повідомляє heritagedaily.

У цей період Римська імперія перебувала під владою імператора Траяна, який, серед іншого, займався великими програмами громадського будівництва та проводив політику соціального забезпечення, що принесло йому міцну репутацію другого з «п’яти добрих імператорів».

Артаксата мала стати столицею нової провінції Вірменії, але професор Ахім Ліхтенбергер з Інституту класичної археології та християнської археології Мюнстерського університету в Німеччині сказав: «Акведук залишився незавершеним через смерть Траяна в 117 році нашої ери і через те, що його наступник Адріан залишив Вірменію».

Дослідники використовували міждисциплінарну комбінацію методів із областей археології, геофізики, геохімії та археоінформатики для вивчення пам’ятника.
Територію елліністичного мегаполісу Артаксата на Араратській рівнині вперше було вивчено геомагнітно. На цьому етапі експерти обстежили та нанесли на карту будь-які аномалії, які були відзначені помітною пунктирною лінією. Додаткове буріння надало докази наявності недобудованих або зруйнованих опор акведука, задокументованих у тривимірному вигляді.

«Ми використовували супутникові знімки та інфрачервоні зображення з дрону, щоб візуалізувати колони акведука, і змогли реконструювати запланований напрямок акведука за допомогою комп’ютерного аналізу шляху між можливими джерелами води та місцем призначення», — розповів співавтор відкриття, доктор Мкртич Зардарян з Інституту наук Республіки Вірменія.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus