USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: У Вінницькій області знайшли зуб рідкісного мамонта, який жив 200 тисяч років тому. Відео
Зуб мамонта, якому понад 200 тисяч років, передали дослідники до вінницького музею.

Про це повідомляє ТСН.

У Вінниці віднайшли зуб мамонта, якому понад 200 тисяч років

Доісторичний зуб молоді науковці знайшли випадково, під час експедиції неподалік річки Дністер. Спочатку подумали, що це каменюка незвичної форми, але вирішили забрати знахідку з собою і віддати на експертизу. Дослідження підтвердило – це зуб величезного мамонта.
Дослідники зізналися, що спершу хотіли залишити пам’ятку собі. Але зваживши, яку наукову цінність має знахідка, віддали її до музею.

Тепер у Вінниці планують організувати експедицію і на місці, де знайшли зуб, що провести масштабні розкопки.

«Експертиза сказала, що це Mammuthus intermedius, жив у міжльдовиковий період, 200 тисяч років тому, і це перехід від слонів до мамонтів. Мамонтів такого виду є декілька знайдених у світі, але немає жодного зібраного скелету. Якщо зібрати повний скелет, то це буде прорив», - каже дослідниця Олександра Венславовська.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus