USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: У Великобританії працівникам хочуть вживлювати мікрочіпи
13 Листопада 2018 11:26
0
Найбільше об’єднання роботодавців Великобританії та головний профспілковий орган країни висловили занепокоєння з приводу запровадження працівникам мікрочіпів.

Британська компанія BioTeq, яка пропонує імплантати підприємствам та приватним особам, вже встановила 150 імплантатів у Великобританії, – інформує ZIK з посиланням на видання The Guardian.

Крихітні чіпи, імплантовані під шкіру між великим та вказівним пальцями, схожі на ті, що вживлюють свійським тваринам. Вони дозволяють людям одним помахом руки відкрити свої вхідні двері, отримати доступ до свого офісу або завести автівку, а також можуть зберігати медичні дані.

Інша компанія, Biohax of Sweden, що також продає чіпи для людей розміром з рисове зернятко, заявила про те, що розглядає можливість встановлення своїм працівникам мікрочіпів.
CBI, яка представляє 190 000 британських компаній, висловила побоювання щодо таких планів.
Своєю чергою, головний профспілковий орган Великобританії, TUC, висловив занепокоєння тим, що працівників можуть змусити до вживлення мікросхем, а це дасть змогу більше контролювати та впливати на працівників.

Стівен Нортам, засновник та власник BioTeq, повідомив виданню The Guardian, що більшість імплантатів були вживлені окремим людям, деякі ж встановлені фінансовими та конструкторські компаніями своєму персоналу.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus