USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: У Ватикані знайшли гробниці часів Цезаря. Фото
У Ватикані археологи виявили в римському некрополі кілька нових поховань, датованих часом правління давньоримських імператорів Нерона і Гая Юлія Цезаря.

Про це повідомляє Jerusalem Post.

Вчені виявили близько 250 поховальних вівтарів, у тому числі, надгробки на могилах римської еліти і звільнених рабів.

Римський некрополь розташований на пагорбі Ватикану уздовж стародавньої Тріумфальної дороги. Археологи досліджували лише невелику територію – близько 1000 квадратних метрів.

Численні гробниці з людськими останками датуються I-IV століттями н.е. і включають в себе безліч надгробків, похоронних портретів і скульптурних саркофагів з іменами похованих, а також наземних споруд.

У східній частині некрополя на багатьох розкопаних монументах гробниць вигравірувані написи, що дають вченим цінні подробиці з життя померлого.

У цьому похованні археологи також виявили два розкішних похоронних вівтарі, які датуються часом імператора Нерона.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus