USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: У Вашингтоні робот-охоронець втопився у фонтані
17 липня працівники торгового комплексу «Вашингтонська гавань» в Джорджтауні повідомили, що робот-охоронець K-5, створений стартапом Knightscope «для прогнозування і запобігання злочинів», був знайдений в фонтані неподалік від будівлі.

Пристрій придбали нещодавно для патрулювання парковок торгового центру у Вашингтоні. За словами свідків, робот самостійно поїхав в фонтан і «втопився», після чого перестав функціонувати.

«Наш вашингтонський офіс отримав робота-охоронця. Він втопився. Нам обіцяли літаючі машини, а замість цього ми отримали роботів з суїцидальними нахилами»

Відвідувачі та працівники офісних будівель «Вашингтонської гавані» зробили знімки «суїциду» робота-охоронця, які швидко стали популярні в соцмережах.

«Тут сьогодні весело. Супертехнологічний робот в нашому офісному комплексі зламався»

«На сайті вказано, що у нього є можливість виявлення аномалій і зброї. Виявлення води (з'явиться скоро, мабуть)»

«Сходинки - найкращий захист проти Робокаліпсіса»

Представники комплексу заявили, що K-5 знаходиться в стадії пілотної програми, і за результатами перевірки вони зрозуміють, як оптимізувати автономну систему, щоб робот залишався в безпеці. На їхню думку, інцидент є показовим: робота-охоронця необхідно покращувати для безпеки відвідувачів торгового центру.

Knightscope підтвердила виданню Buzzfeed News, що це їхній робот, але не уточнила, як саме він потрапив в фонтан. За словами співробітників, це був «одиничний випадок», який вже розслідується. Компанія пообіцяла відправити в «Вашингтонську гавань» ще одного автономного охоронця протягом тижня. Доля «робота-самогубця» невідома.

Knightscope представила K-5 ще в 2015 році, але технологія до цих пір на стадії тестування. Робота замовили кілька компаній і поліцейських ділянок, але періодично з ним відбуваються різні інциденти. У 2016 році K-5 збив з ніг півторарічну дитину в торговому центрі і переїхав його ногу. У 2017 році на робота-охоронця, який патрулює парковку в Кремнієвій долині, напав п'яний чоловік і повалив його на землю.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus