USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Найстаріший храм в історії людства відкрили у Туреччині 
В Туреччині офіційно відкрили для відвідування туристів найдавніший у світі храмовий комплекс під назвою Гебеклі-Тепе.

Він розташований неподалік від села Оренджик, Анатолія.

Він є найбільш древнім з великих мегалітичних споруд на планеті. Комплекс відомий як Пузатий пагорб. Його вік сягає 12 тисяч років.

На думку експертів, він був побудований приблизно у ІХ тисячолітті до нашої ери. Ці дані були отримані в результаті спеціального геомагнітного дослідження, проведеного на початку двотисячних, повідомляє ZNAJ.UA.




Гебеклі-Тепе являє собою комплекс, який складається з 20 споруд круглої форми. Деякі колони вкриті рельєфами. Протягом довгого часу (9.5 тисяч років) комплекс був прихований пагорбом Гебеклі-Тепе, висота якого становить близько 15 метрів, а діаметр – близько 300.



Знахідки, виявлені археологами на чолі з Клаусом Шмідтом у Гебеклі-Тепе і Невалі-Чорі (ранньонеолітичне поселення у східній Туреччині) кардинально змінили уявлення про ранній неоліт Євразії, а зокрема, Близького Сходу. Вони дозволили інакше поглянути на історію людської цивілізації.



Офіційне відкриття руїн відвідав Реджеп Тайіп Ердоган – президент Туреччини.

ЮНЕСКО визнав комплекс істинним втіленням спадщини людства. Храм і поселення комплексу є найстарішим людським поселенням в історії. Мета відкриття комплексу для всіх бажаючих – посприяти регіональному і міжнародному туризму.

Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus