USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: У Туреччині археологи показали римські монети, яким понад 2 тисячі років. Фото
У Туреччині археологи показали монети, які знайшли у 2019 році під час розкопок у древньому місті Айзаной.

Тоді вони знайшли глечик, в якому й лежала 651 римська монета. Про це йдеться у пресрелізі університету Памуккале.

Монети датуються періодом правління імператора Октавіана Августа, який правив з 44 року до нашої ери до 14 року нашої ери.

Він був першим римським імператором, який змінив Юлія Цезаря і побудував імперію, яка з часом простяглася від Великої Британії до Єгипту.

У нього була знаменита фраза: «Я знайшов Рим побудованим з цегли і залишив його мармуровим». На багатьох монетах зображено обличчя Августа, на інших зображений Марк Юній Брут – убивця Цезаря. Вік знахідки становить близько 2 100 років.
Головний археолог і професорка університету Еліф Озер сказала, що монети були «особливою ​​і унікальною колекцією», яку в Айзаной міг привести високопоставлений військовий. Більшість монет була викарбувана на півдні Італії.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus