USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: У тюрбанах і сандалях: працівники в Чилі виявили мумій в яскравому одязі
Рештки чотирьох муміфікованих людей, одягнених в яскраві костюми, було виявлено під час роботи з розширення мідного рудника Кебрада Бланка на півночі Чилі.

Про це повідомляє Новое Время.

Мумій виявили під час розкопок нового порту і вони можуть відноситися до раннього періоду формування Мезоамерики, який тривав приблизно між 1100 і 400 роками до нашої ери, розповіли представники компанії.

Компанія повідомила, що мумії в вишуканих тюрбанах і сандалях прекрасно збереглися в посушливому кліматі. Зараз з ними проводяться тести для визначення їх точного віку.

«В результаті засолення грунту, відсутності опадів і низькій вологості останки були муміфіковані в повній екіпіровці і з низкою інструментів, що вказують на їхній спосіб життя», – йдеться в заяві.

За словами інженерів, були виявлені стародавні кухонні зони і вітальні, а також предмети, включаючи прикраси, кошики, циновки і мисливські приладдя.

Компанія повідомила про знахідку уряд Чилі, який визначить, як зберегти артефакти, які археолог Маурісіо Урібе назвав «однією з найчудовіших знахідок останніх років в регіоні Норте-Гранде».

Представники компанії сказали, що збережуть територію і будуть підтримувати археологічний моніторинг протягом проєкту, мета якого – продовжити термін корисного використання рудника майже на 30 років.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus