USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: У Таїланді виявили вже 11 новий вид динозаврів, які не зустрічаються більше ніде в світі
11 Листопада 2019 13:40
0
У Таїланді палеонтологи з університету Маха Саракхам виявили в «долині динозаврів» в провінції Нонг Буалампху на північному сході країни рештки нового, вже одинадцятого виду динозаврів.

Про це повідомляє New Format.

У матеріалі уточнюється, що знайдений вид динозаврів жив в крейдяний період, який розпочався близько 130 мільйонів років тому і закінчився близько 65 мільйонів років тому, в той час, коли було знищено 94% динозаврів на планеті Земля, зокрема і Вайюраптора.

Палеонтологи назвали новий вид Vayuraptor nongbualamphuensis. Це вже одинадцятий вид динозаврів, виявлений під час розкопок Phu Wat у національному парку Phu Kao-Phupandam в північно-східній провінції Nong Bua Lamphu, між Khon Kaen і Udon Thani. Археологи описують Vayuraptor nongbualamphuensis як меншого двоюрідного брата більшог і грізного Tyrannosaurus rex.

За словами вчених, судячи зі скам’янілих кісток кінцівок, істота була довжиною 4-4,5 метра і «дуже швидкою».

Відзначається, що палеонтологічні розкопки в таїландській «долині динозаврів» тривають понад 30 років. За цей час було виявлені рештки видів динозаврів, які не зустрічаються більше ніде в світі.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus