USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: У Танзанії знайшли наскельні малюнки «прибульців» з головою буйвола. Фото
Мотиви із зображенням трьох антропоморфних фігур були виявлені на недавно відкритому місці наскельного мистецтва в заповіднику Сваг Сваг.

Це місце отримало назву «скельний притулок Амакхі 4».

Про це повідомляє ТСН.

Дослідники відзначають, що малюнки перебувають в хорошому стані через виступи скелі, які захищають їх від проточної води і сонячного світла.

На картинах Амакхі 4 зображені люди, домашня худоба і жирафи. Але один малюнок особливо зацікавив вчених. Вони розгледіли в трьох загадкових фігурах антропоморфних істот з головою буйвола. Їхні витягнуті тіла нагадують образи прибульців з коміксів.
За словами Мацея Гржелчіка, провідного автора дослідження з Інституту вивчення релігій Ягеллонського університету в Кракові, в нинішній релігії народу сандаве годі й шукати елементів антропоморфізації буйволів або віру в можливість перетворення людей на цих тварин. Однак деякі ритуальні аспекти натякають на зв’язок з малюнком. Вчений припускає, що картини були створені кілька сотень років тому.

Дослідник уточнює, що мотиви з трійками людських фігур можна побачити і в інших скельних зображеннях в центральній Танзанії.

«У цій галузі будуть продовжуватися подальші польові дослідження, щоб поповнити обсяг інформації про місця скельного мистецтва в цьому регіоні», – робить висновок Гржелчік.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus