USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65
Світ вражає: У США знайшли нові сліди древньої цивілізації, що випередила свій час
Індіанські об'єкти відшукали та дослідили на території штату Луїзіана, у Поверті Пойнт. У тому ж районі раніше було зроблено й безліч інших знахідок.

Про це інформує 24 канал з посиланням на Southeastern Archaeology.

За інформацією археологів, цивілізація тут існувала приблизно за 1700 років до початку нашої ери. Довгий час вважалося, що основним заняттям людей, що тоді населяли цю територію нинішньої Північної Америки, були полювання і збиральництво. Але дослідження показують, що в будівництві були задіяні величезні людські ресурси, робота тодішніх інженерів, які керували процесом, інструменти і тяглова сила у вигляді одомашнених тварин, запряжених у колісні візки. Без усього цього просто неможливо перемістити такі масиви матеріалу до місця будівництва.

Дослідники вивчили великий насип висотою понад 20 метрів. Його створення потребувало переміщення і складання мільйонів кубометрів ґрунту на одному місці. Навіть сьогодні це потребує значної праці, а майже 3000 років тому це означало гігантські масштаби робіт.
Розташування земляних насипів у районі Поверті Пойнт

Як зазначають археологи, такі кургани зводилися у дуже швидкому темпі. Це підтверджують радіовуглецевий метод датування, магнітні вимірювання і мікроскопічний аналіз ґрунту. Між піщаними шарами споруд практично відсутні ознаки вивітрювання, що говорить про їхню стійкість до впливу природних факторів.

Що відомо про Poverty Point

Територія цивілізації охоплює понад 7,5 квадратних кілометра вздовж краю хребта Макон.

Основний район поселення відзначається наявністю шести С-подібних концентричних земляних хребтів, кінці яких звернені на схід.

Вони оточують площу площею 17,4 гектара.

Середня висота хребтів становила 2–3 метри, а ширина біля основи – приблизно 30–40 метрів.

У зоні ядра також виявлено п’ять курганів.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus