USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: У США знайшли людину, яка зробила понад 3 мільйони редагувань в «Вікіпедії»
Чоловіком, який зробив найбільше правок у "Вікіпедії" , виявився Стівен Прюїт, що живе в американському штаті Вірджинія.

Про це повідомляють Українські новини з посиланням на CBS.

У віртуальній енциклопедії близько 5,7 мільйонів статей на англійській мові. Сайт поповнюється і редагується волонтерами. Одним з них став Стівен.

Він почав коригувати статті, коли йому було 13 років. Зараз йому 34 і за цей час він зробив приблизно 3 мільйона правок і написав 35 000 оригінальних статей. Це означає, що третина англомовних статей "Вікіпедії" були відредаговані Стівеном.

Сьогодні він безумовний лідер за кількістю правок на сайті: у володаря другого місця їх на 900 тисяч менше. За свою роботу Стівен ніколи не просив грошей.

Про чоловіка стало відомо в 2015 році, коли журнал "Time" назвав його одним з найвпливовіших людей Америки поряд з Дональдом Трампом, Джоан Роулінг і Кім Кардашьян.

Стівен живе з батьками і працює у відомстві з захисту кордонів США. Там він займається підготовкою документів для передачі в архів. Він розповів, що на редактуру і написання статей в "Вікіпедії" витрачає 3 години по буднях і по 5-6 годин у вихідні. Всю інформацію він переписує з книг, журналів та наукових джерел.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus