USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: У США жінка прожила майже сто років, не знаючи про смертельно небезпечну аномалію внутрішніх органів
Американка Роуз Марі Бентлі померла у віці 99 років так і не дізнавшись, що частина її внутрішніх органів була розташована з неправильної сторони тіла.

Водночас така аномалія майже завжди пов’язана з тяжкими вадами серця - виживають одиниці. Науці відомий один 13-річний хлопчик та 73-річний дідусь.

Дослідники назвали її найстаршою жінкою з такою патологією, інформує УНІАН.

Американка, яка за життя була власницею магазину кормів для домашніх тварин, пожертвувала своє тіло для досліджень в університет Орегона здоров'я і науки в Портленді.



Тільки після смерті з'ясувалося, що печінка, шлунок і деякі інші органи черевної порожнини були розташовані дзеркально. При цьому серце залишалося в нормальному положенні з лівого боку.

Таке зміщення органів трапляється у приблизно 0,01% людей. Вдвічі рідкісніша ситуація, коли серце водночас розташоване на звичному місці – зліва.

Лікарі, які виявили патологію, були приголомшені тим, що місіс Бентлі змогла прожити таке довге і здорове життя, незважаючи на її стан.

За оцінками доктора Волкера, що вивчав тіло місіс Бентлі, тільки один з 50 мільйонів осіб, народжених з цим захворюванням, доживає до дорослого віку.

Він і його колеги вважають, що американка, можливо, є найстарішою людиною з такою особливістю.

Таким чином, Роз Мері Бентлі є по-справжньому унікальним випадком, адже вона не просто народилася з рідкісною аномалією, але ще й прожила із нею дуже довго життя.

Вона увійшла в історію науки, а лікарі називають її «єдинорогом від медицини».
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus