USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: У США виявили лапи динозавра з одним кігтем. Фото
Американські вчені знайшли залишки динозавра, який жив 66 мільйонів років тому і мав по одному великому кігтю на передніх лапах.

Про знахідку повідомляє Zik з посиланням на Sci News.

Кігті комахоїдної тварини виявили в американському штаті Монтана, поселення Hell Creek (у дослівному перекладі – «Пекельний Струмок»).

Залишки доводять, що цей вид динозаврів був невеликим (від 1 до 3 метрів).

Вони мали виключно короткі передні кінцівки з величезним кігтем, дуже довгі задні лапи, морду, наповнену крихітними зубами, і тіло, покрите пір’ям.

Ці динозаври жили в Північній і Південній Америці та Азії. Знайдені кігті належать наймолодшому відомому виду динозаврів, які вимерли одними з останніх.

Фрагменти показують, що кігті на передніх лапах були більш зігнутими, ніж вважалося раніше. Це було корисно для копання або розривання гнилого дерева для пошуку комах.

Крім того, скам’янілості дали розуміння, що в міру зростання Trierarchuncus prairiensis кігті лап ставали більш міцними. Як виявилося, відбувалися значні зміни через зростання тварин. Раніше особливості цього виду динозаврів описувалися на основі молодих особин, – зазначили палеонтологи.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus