USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: У США створили прилад, здатний читати людські думки
У Сполучених Штатах активно займаються розробкою технологій на основі нейронних зв'язків. Можливістю забезпечити спілкування людини зі штучним інтелектом за допомогою думок займається компанія Ілона Маска Neuralink.

Тим часом, інженери Массачусетського технологічного інституту розробили і успішно протестували пристрій, здатний взаємодіяти з людиною за допомогою думок.

Пристрій являється собою пару навушників з кістковою провідністю і чотири електроди. Принцип роботи заснований на так званій субвокалізаціі - здатності людини промовляти про себе свої думки. У той час як людина вимовляє подумки певне слово, мозок вже посилає сигнали м'язам особи. Ці сигнали зчитуються електродами, після чого штучний інтелект обробляє і розпізнає, що хотів сказати користувач.

Вчені довго тестували і вдосконалювали свій пристрій, намагаючись визначити, які м'язи обличчя беруть участь в субвокалізаціі. В результаті кількість електродів зменшилася з 16 до 4 штук. Крім цього інженери створили спеціальний алгоритм, який дозволяє підлаштовуватися під різні типи людського обличчя, враховуючи індивідуальні особливості користувача.

Зважаючи на обмеженість слів в наборі алгоритму, творці спочатку експериментували з цифрами, запропонувавши учасникам дослідження, доки пристрій вирішити найпростіші арифметичні задачі та рівняння. В результаті, середня точність розпізнавання склала 92%. Однак розробники запевняють, що точність розпізнавання може бути вищою, якщо штучний інтелект збере більше даних для обробки.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus