USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: У США створили горілку з повітря
Американський стартап Air Co. випускає чисту горілку з вуглекислого газу і води.

На виготовлення однієї пляшки горілки йде близько 0,2 кубометра вуглекислого газу з атмосфери.

Горілку отримують не за допомогою методу бродіння, а завдяки новій запатентованій технології, коли вуглекислий газ перетворюють на етиловий спирт, повідомляє UA.News. Завод із виробництва такої горілки працює на сонячних панелях.

За словами підприємців Грегорі Константайна і Стаффорд Шиена, завдяки методу створення цю горілку можна назвати однією з найчистіших у світі. Устаткування заводу виловлює вуглець, які місцеві компанії викидають в атмосферу, частина сировини надходить з інших лікеро-горілчаних заводів.



Зараз чисту горілку продають тільки в роздрібних магазинах Нью-Йорка. Незабаром заводи планують запустити в інших містах США заради скорочення викидів.

Винахідники не збираються зупинятися на горілці. Компанія планує випускати на отриманому етанолі парфумерію і миючі засоби для дому.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus