USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Безшумний надзвуковий літак розробили в космічній агенції NASA
Надзвукові літаки могли б скоротити час трансконтинентальних рейсів на половину. Однак, поки що авіакомпаніям не можна їх використовувати.
Про це пише Уніан з посиланням на Newsweek, пояснюючи, що головна причина – це шум.

Коли літак досягає швидкості звуку, яка дорівнює 1236 кілометрам на годину, виникає звук вибуху, який чути у всіх напрямках. Федеральна служба авіації США заборонила польоти надзвукових лайнерів на території країни з 1973 року.

Американська космічна агенція розробила технологію, яка прибирає шум при переході на надзвукову швидкість.
В квітні NASA підписала контракт на 247,5 мільйонів доларів з компанією Lockheed Martin про побудову надзвукового, але тихого літака X-59 QueSST. Він не буде призначений для перевезення пасажирів через всі США, а лише для того, щоб довести федеральним регуляторам, що можна створити флот надзвукових літаків, які не створюють шуму більше, ніж звичайні лайнери.
Якщо проект буде успішним, державні структури можуть зняти заборону на надзвукові перельоти в країні.
NASA вже завершили базове проектування літака, тонкі риси якого скорочують його «акустичний відбиток». На початку листопада агенція планує почати випробування у небі над Галвестоном, штат Техас.

Модифікований військовий літак F/A-18 Hornet буде виконувати низку маневрів, щоб створити надзвукові вибухи, схожі до тих, які б створював X-59. При цьому, NASA найняла 500 людей, які будуть реєструвати дані про шум. Зібравши дані, NASA поділиться ними з Lockheed Martin, який почне будувати X-59 вже у січні 2019 року.

Мета – отримати готовий до польотів безшумний надзвуковий літак вже у 2021 році.
За словами проектного менеджера NASA з комерційних надзвукових технологій Пітера Коена, на основі розробки можна буде будувати пасажирські латки, які зможуть розмістити на борту до 100 пасажирів.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus