USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: У США на 3D-принтері друкують коралові рифи. Фото
Дослідники з США в рамках проекту Coral Carbonate на 3D-принтері друкують штучні коралові рифи. Їх використовують для створення «стійких підводних будинків», в яких можуть рости коралові поліпи і морська флора і фауна.

Про це пише Кореспондент з посиланням на Dezeen.

Уточнюється, що видрукувані на 3D-принтері об’єкти змодельовані за формою природних коралових скелетів.

«Затишні куточки і тріщини на їх поверхні є домівкою для коралових поліпів і морської флори і фауни», – пояснюють автори проекту.

Над проектом Coral Carbonate почали працювати три роки тому, коли його майбутній керівник Алекс Шофілд дізнався, що коралові рифи в всьому світі стрімко руйнуються через діяльність людини і зміни клімату.

«Це не перший подібний проект, проте в рішеннях, які взяли за основу інші дослідники, використовуються неекологічні матеріали. Ми ж в своїх розробках

вирішили використовувати карбонат кальцію. Він набув значного поширення в всьому світі, зазвичай його отримують з вапняку, мармуру і крейди», – говорить Шофілд.

Перші прототипи Coral Carbonate недавно встановили в затоці в Сан-Франциско. Зараз вони перебувають під пильним наглядом, там вже відзначили появу життя.

За словами авторів проекту, єдиною перешкодою для збільшення виробництва є обмежена кількість доступних 3D-принтерів.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus