USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: У США знайшли унікальний 500-річний пістолет. ВІДЕО
Найстаріший з відомих пістолетів виявили археологи під час розкопок в американському штаті Колорадо. Деталі вогнепальної зброї, на думку дослідників, були виготовлені не менш 500 років тому.

Зазначена зброя, як стверджують фахівці, належала іспанським колонізаторам. Знахідка XVI століття може свідчити про те, що освоєння місцевих земель могло відбуватися набагато раніше, ніж прийнято вважати. Дослідники знайшли на місці розкопок курок і цілу низку інших деталей пістолета. За словами вчених, він може бути найстарішим з усіх відомих видів зброї даного типу. Передбачається, що середньовічний іспанський пістолет був прообразом майбутніх мушкетів. Також тут знайшли засоби індивідуального захисту від пострілів.


Фрагмент пістолета був виявлений на археологічному розкопі біля кордону Колорадо-Юта кілька років тому. Проте, тільки недавно дослідники змогли провести аналіз металу і встановити, що вік знахідки і справді становить п'ять століть. Це відкриття виявилося для дослідників сюрпризом, оскільки досі артефакти часів колоніальної Іспанії 1500-х років були виявлені тільки на півночі Техасу і Нью-Мексико. Вчені вже розробили кілька теорій про те, як пістолет міг потрапити в Колорадо - вважалося, що цей регіон іспанці почали освоювати лише в 1700-і роки.

Як стверджує журнал Smithsonian Magazine, іспанські колоністи могли наважитися на північні походи і раніше відомого науці терміну. Оскільки ніяких історичних даних про це немає, швидше за все це була несанкціонована експедиція. Існує можливість, що пістолет став предметом торгівлі іспанців з корінними племенами, наприклад з утамі.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus