USD 41.60 41.87
  • USD 41.60 41.87
  • EUR 41.50 41.87
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: У Словенії показали рідкісних «дракончиків», що живуть у печері
У Словенії показали трьох «маленьких драконів» – ольмів, або європейських протеїв – у підземному акваріумі в печері, де вони вилупилися 2016 року в результаті рідкісного успішного розмноження.

Про це повідомляє ТСН.

Лише 30 відвідувачам в день буде дозволено відвідувати так званих маленьких драконів – стародавніх підводних хижаків, які можуть жити до 100 років і розмножуватися тільки раз на десятиліття.

«Ми з гордістю представляємо трьох з 21 маленького ольма, всесвітньо відомого «драконівського потомства», за яким ми пильно стежимо з 2016 року», - йдеться в заяві печери Постойна.

Щоб забезпечити їх виживання і зібрати більше інформації про істот, їх тримали подалі від відвідувачів в печерній лабораторії.

Максимальна довжина цих «дракончиків» сягає 35 сантиметрів, а чиста рожева шкіра тіла дозволяє легко виявити внутрішні органи. Тож вигляд цієї сліпої тварини з чотирма крихітними кінцівками значно відрізняється від описів у національному фольклорі.

Ольми живуть у всесвітньо відомій печері Постойна, за 50 кілометрів на північний захід від столиці Любляни. Презентація маленьких драконів відбудеться через кілька днів після того, як одна з найбільших печер Європи знову відчинить двері для відвідувачів після трьох місяців закриття через епідемію коронавірусу.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus