USD 41.40 41.70
  • USD 41.40 41.70
  • EUR 41.40 41.70
  • PLN 10.40 10.65
Світ вражає: У скам’янілому лісі: каліфорнійський рейнджер натрапив на череп мастодонта
Працівник парку в Каліфорнії виявив безліч доісторичних скам’янілостей, в тому числі прекрасно збережений череп мастодонта і рештки риби, яка важила понад 180 кг.

Палеонтологи вже виявили на цьому місці біля річки Мокелумне в передгір’ях гір Сьєрра десятки викопних видів.

Грег Франсек, рейнджер-натураліст з муніципального комунального округу Іст-Бей (EBMUD), який стежить за станом питної води в цьому районі, прогулювався біля вододілу, коли помітив щось схоже на дерево, але гладке, як камінь.

«Я натрапив на скам’яніле дерево. Це дерево було частково укладено в відкладення, і оскільки один кінець був голий, я дійсно міг бачити річні кільця », – сказав Франсек.

Він озирнувся і виявив друге таке дерево, а потім ще кілька – виявилося, що він йде скам’янілим лісом. Франсек повернувся на це місце через кілька тижнів, щоб провести більш докладне дослідження, і саме тоді він виявив скам’янілості хребетних. Тому він звернувся до палеонтологів і геологів.

Родовище скам’янілостей, яке датується періодом приблизно 10 млн років тому, тобто епохою міоцену, є одним з найбільш значних подібних знахідок, коли-небудь виявлених в Каліфорнії.

«У Каліфорнії є ще кілька таких покладів скам’янілостей», – сказав Рассел Шапіро, професор палеонтології і стратиграфії Каліфорнійського державного університету в Чіко.

Шапіро не очікував, що знайде так багато, але незабаром він був здивований: його команда почала розкопки і знайшла кістки, пару іклів, зубів і череп. Це був мастодонт, що чудово зберігся.

В результаті розкопок Шапіро і його колеги виявили сотні зразків тварин, що представляють десятки видів, в лісі з 600 скам’янілих дерев. Серед стародавніх видів, виявлених командою, були: гігантська риба, яка є предком сучасного лосося; вимерлий верблюд розміром з жирафа; мастодонт і гомфотер, предок слонів.

У той час, коли жили ці істоти, цей регіон був дубовим лісом. На даний момент дослідницька група тримає в секреті місце розкопок скам’янілостей. Але вчені кажуть, що кістки мастодонта покажуть в університетському Музеї науки Gateway уже в кінці осені 2021 року.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus