USD 41.50 41.80
  • USD 41.50 41.80
  • EUR 41.58 41.80
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: У Швейцарії на дні озера виявили поселення бронзової доби
Сліди прибережного села доби бронзи були виявлені археологами під поверхнею озера Люцерн, що у Швейцарії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Swissinfo.

Зазначається, що виявлено залишки древнього поселення було під час прокладання трубопроводу в районі природної гавані.

Мова йде конкретно про сліди селища з пальових будинків. Залишки були знайдені підводними археологами на глибині 4 метрів нижче поверхні води.
Відкриття говорить про те, що цей район був заселеним людьми вже 3 тисяч років тому, що на 2 тисячі років раніше, ніж передбачалося раніше.
Археологи деякий час шукали докази поселення, але їм заважав товстий шар бруду на дні озера. Однак робота на трубопроводі виявила близько 30 доісторичних дерев’яних паль і п’ять керамічних виробів.

Варто зазначити, що ця знахідка збігається з 10 річницею від моменту, коли доісторичним пальовим домівкам на березі озера в альпійських країнах, в тому числі у Швейцарії, був привласнений статус об'єкта всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Всього таких об’єктів 111, із них у Швейцарії – 56.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus