USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: У Швеції створили повноцінну тривимірну модель древнього трилобіта
Як зазначив професор геології Матс Еріксон з Лундського університету, вперше за довгий час вдалося провести повноцінне відновлення анатомії безхребетних, інформує канал 24.

Дослідник-палеоантолог зі Швеції і сучасний художник з Данії об'єднали зусилля, щоб створити повноцінну тривимірну модель древнього трилобіта, який мешкав в морях Землі близько півмільярда років назад.

Було відновлено зовнішній вигляд Agnostus pisiformis – одного з найкраще вивчених древніх трилобітів, який був описаний в скам'янілому вигляді ще на початку XVIII століття.

Зовнішній вигляд стародавньої тварини був відновлений з використанням глини, силікону і напівпрозорої силіконової смоли. Були створені відразу 3 варіанти – зі згорнутим панциром в захисній позиції, в режимі плавання і зовнішній вигляд тварини під скануючим мікроскопом.

Зрозуміло, кожен бачить по-своєму, але для мене він прекрасний по цілому ряду причин. Мені подобається його анатомія, але ще красивіший він в моїх очах завдяки довгій і складній історії досліджень, – розповів Еріксон.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus