USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: У Шотландії виявили руїни поселення загадкового стародавнього племені
У Шотландії археологи, які працюють на вершині гори Трон Артура, що розташована в королівському парку Холіруд в Единбурзі, виявили стіни доісторичного городища, в якому жило загадкове кельтське плем’я Вотадинів.

Про знахідку повідомляє Корреспондент.net.

На думку археологів, знайдені руїни – це оборонні споруди, побудовані вотадинами, – впливовим народом, який проживав на південному сході Шотландії за часів Залізного віку (приблизно три тисячі років тому).

Хоча в наші дні Трон Артура виглядає дикою і безлюдною височиною, за словами дослідників, колись тут розташовувалося гучне і велелюдне поселення.

Видання уточнює, що під час попередніх розкопок археологи знайшли в цьому районі кам’яні стіни товщиною 5,4 метра і 1,2 метра у висоту. Таким чином споруда захищала одну сторону піку, а прямовисні скелі – іншу.

Вчені також встановили, що древнє плем’я використовувало частину землі на вершині пагорба, щоб займатися сільським господарством і скотарством. Тут же процвітала торгівля.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus