USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65
Світ вражає: У шматку бурштину випадково знайшли тихоходку, якій 16 мільйонів років
Вчені виявили неймовірно рідкісну скам’янілість – тихоходку, застиглу в бурштині віком 16 мільйонів років.

Виявлений у бурштині вид раніше ніколи не зустрічався палеонтологам.

Сучасних тихоходок, також відомі як водяні ведмеді, можна зустріти практично в будь-якому середовищі з рідкою водою, від глибин океану до тонких водних плівок, що покривають наземний мох. Крихітні істоти славляться своїми навичками виживання: видаляючи більшість води зі своїх тіл і різко уповільнюючи метаболізм, тихоходки переходять у стан, подібний до призупиненої анімації, в якій вони можуть витримувати екстремальні температури, тиск та радіацію.

Хоча цих тварин практично неможливо знищити за життя, їх малий розмір робить знахідки давніх скам’янілих видів дуже рідкісними. Проте, дослідникам із США вдалося придбати шматок бурштину із Домініканської республіки, у якому виявили чудово збережену скам’янілість.

Вченим пощастило, адже вони купували бурштин для дослідження мурах, які також там застигли. Через те, що тихоходка застигла близько до поверхні бурштинового шматка, вчені змогли дослідити не лише її зовнішню будову, але й деякі внутрішні органи. Раніше невідомий вид цих тварин назвали Paradoryphoribius chronocaribbeus.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus