USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: У Саудівській Аравії знайшли зображення верблюда, якому 2000 років
Унікальні наскальні малюнки 11 верблюдів міжнародна група археологів виявила посеред холодної і непривітною пустелі.

Зображення були зроблені 2000 років тому. У цей період у Саудівській Аравії верблюди були широко поширені, хоча каравани цих тварин ходили по Близькому Сходу. Вчені вважають, що малюнки були вибиті на скелі мандрівниками. Стиль малюнків відрізняється, тому археологи вважають, що художник працював не один, передає Вокруг Света.

Рельєф зроблений у натуральну величину. Жодна тварина не зображено осідланою. А два додаткових малюнка неподалік нагадують коней або віслюків.

Зображення значно пошкоджені природного ерозією і вандалами. Але незважаючи на те, що їх важко розглянути, вчені вважають, що моделями для «скульпторів» служили дві абсолютно різні тварини із характерними відмінностями.

Деякі малюнки розташовані дуже високо, тож не зрозуміло, яким чином вони були зроблені.

Поруч з «верблюжими скелями» проходить караванний маршрут, можливо, це було місце відпочинку древніх торгівців або мандрівників.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus