USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: У Саудівській Аравії побудують екомісто, яким керуватиме штучний інтелект
Королівство Саудівська Аравія побудує екомісто, в якому не буде шкідливих викидів, а на роботу й додому жителі їздитимуть надшвидким громадським транспортом.

Про це пише ТСН.

Місто під назвою Лінія простягнеться на 168 кілометрів на березі Червоного моря. Будівництво планують завершити до 2025 року.

У місті буде три лінії – одна для надшвидкого транспорту, поїздка на якому займатиме не більш як 20 хвилин, для пішоходів і для логістичного обслуговування. Управляти всім буде штучний інтелект.
Принц Мохаммед бен Салман пообіцяв, що в Лінії не буде машин і вулиць. Але зате будуть школи, клініки, розважальні заклади і зелені зони – все за п’ять хвилин від будь-якого будинку. Вартість амбітного проєкту – 500 мільярдів доларів. Його профінансує уряд Саудівської Аравії, Державний інвестиційний фонд та місцеві і світові інвестори.
Місто Лінія стане рідним для 1 мільйона жителів і буде інтегроване в навколишній ландшафт. Очікується, що в ньому буде створено 380 тисяч робочих місць і до 2030 року цей проєкт принесе 48 мільярдів доларів у ВВП королівства. Всі міські забудови будуть на 100% забезпечені екологічно чистою енергією.
«Нам необхідно перетворити концепцію звичайного міста на концепцію футуристичного», – додав принц Мухаммед.

Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus