USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: У Римі під час будівництва метро знайшли будинок віком близько 1800 років
Під час будівництва нової станції метро у Римі робітники виявили стародавній будинок, який датується ІІ століттям. Це перше відкриття такого роду в столиці Італії, відзначають археологи.

Про це повідомляє італійська газета Ansa, передає Hromadske.

Під час буріння свердловини для станції «Амба Арадам» робітники натрапили на залишки будинку, побудованого за часів Імператора Адріана. Ймовірно, це був його маєток.

Будинок розташований поблизу військових казарм, які археологи виявили на цій же станції у 2014 році. За попередніми даними, це були бараки преторіанців, які також датувались ІІ століттям.

Будинок перебував на відставні 3 метри від бараків, його площа складає близько 300 кв. метрів, в ньому було 14 кімнат. Підлоги в будинку були прикрашені мозаїкою з квітковими мотивами, стіни прикрашені фресками і мармуровою плиткою.

Як і казарми, будинок був напівзруйнований. Газета зазначає, що у 271-275 роках у Римі за часів імператора Авреліана побудували нові фортечні стіни і всі будівлі по периметру знесли.

Очікується, що будинок тепер по частинах перенесуть до музею чи іншого місця, де продовжать досліджувати. Робота на станції відновиться після повного демонтажу будинку.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus