USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: У Росії палеонтологи знайшли яйце, якому 125 мільйонів років
На Шестаковському палеонтологічному комплексі в Кузбасі співробітники краєзнавчого музею зробили сенсаційну знахідку. Дослідники розкопали фрагмент яйця, вік якого оцінюється в 125 мільйонів років.

Повідомлення про знайдений артефакт опубліковано на офіційному сайті уряду Кузбасу, пише ГолосUA.

За словами вчених, подібні артефакти епохи динозаврів зустрічаються вкрай рідко. На території Росії виявлено тільки три таких яйця. Причому два з них - на Шестаковському комплексі.

Зараз фрагмент яйця проходить первинну обробку в польовій лабораторії. Вчені хочуть визначити, до якого виду древніх тварин воно відноситься. Згідно з першими дослідженнями палеонтологи схиляються до того, що яйце належало дрібному хижому динозавру або примітивній птиці.

Надалі шкаралупу вивчать за допомогою поляризаційного і електронного мікроскопів і проведуть 3D-сканування для відтворення форми яйця. Після цього доісторичний артефакт розмістять в новій експозиції відділу природи Кузбасівського державного краєзнавчого музею, де його зможе побачити кожен охочий.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus