USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: У пустелі Сахара хочуть створити систему штучних водойм
22 Листопада 2018 12:06
0
Компанія Y Combinator запропонувала створити в пустелі Сахара систему штучних водойм і вирощувати там водорості. Це повинно допомогти в боротьбі з глобальним потеплінням, розповідають Cikavosti.

Для боротьби зі зміною клімату іноді пропонують дуже дивні проекти.

Компанія Y Combinator намагається просувати проект «пустельного затоплення». На думку фахівців, це має не тільки допомогти в боротьбі з підвищенням глобальної температури, але і створити нові житлові зони.

Передбачається, що фітопланктон, який буде мешкати у цих водоймах, забезпечить поглинання вуглекислого газу, і тим самим зменшить парниковий ефект. А іригаційні канали, проведені між штучними озерами, дадуть можливість створювати зелені зони та сільгоспугіддя в пустелі.

Розмах планів дійсно вражає: у компанії говорять про 4,5 мільйони водойм, які зможуть поглинути 41 гігатонн атмосферного CO2.
Але бюджет такого проекту теж буде більш ніж вражаючим: близько 50 трильйонів доларів. А витрати на щорічне обслуговування навіть не підраховували.

Вчені теж протестують проти такого поводження з пустелею. Створення мережі басейнів порушить екосистему Сахари і призведе до непередбачуваних наслідків для природи.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus