USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.75 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: У пошуках Клеопатри: в Єгипті знайшли мумії підданих цариці
Археологи знайшли на території давньоєгипетського храму Тапосіріс Магна дві мумії високопоставлених осіб часів Клеопатри.

Як повідомляє ТСН, знахідка може підказати, де шукати могилу найзнаменитішої правительки Єгипту.

Деякі вважають, що вона була похована в Олександрії, де вона народилася і правила в своєму палаці. Інші припускають, що її місце останнього спочинку може бути на відстані близько 45 км від міста, в древньому храмі Тапосіріс Магна, який був побудований її предками в дельті Нілу.

Тепер дві мумії людей з високим статусом, які жили за часів Клеопатри, були виявлені в храмі Тапосіріс Магна. Це відкриття описується як «сенсаційне», тому що воно показує важливість некрополя, який пов’язаний з давньою царицею Єгипту.

Зазначено, що мумії в поганому стані, тому що в некрополь просочилася вода, хоча сама похоронна камера не порушувалася протягом 2000 років. Мумії спершу були повністю покриті сусальним золотом, розкіш, доступна тільки представникам вищих верств суспільства. Можливо, ці дві людини взаємодіяли з самою Клеопатрою, припускають археологи.

«Хоча зараз вони покриті пилом від 2000 років під землею, в той час ці мумії були б вражаючими. Сусальне золото показує, що вони були важливими членами суспільства», – сказав доктор Гленн Годенхо, старший викладач єгиптології в університеті Ліверпуля.

Мумії були просвічені рентгеном, і вчені дійшли висновку, що за життя це були чоловік і жінка. На одній з мумій зображений скарабей, що символізує відродження, намальований на золотому аркуші.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus