USD 41.50 41.88
  • USD 41.50 41.88
  • EUR 41.60 41.88
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: У Помпеях знайшли візок для урочистих церемоній I століття
У Помпеях розкопали повністю збережений візок для урочистих релігійних церемоній I століття н. е.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ANSA.

Нещодавно під час розкопок на віллі ді Чивіта Джуліана в Помпеях була виявлена ​​незвичайна парадна карета, пофарбована в червоний колір і прикрашена декоративними елементами еротичного характеру. Карета, швидше за все, призначалася для святкувань культу Церери і Венери або, що більш імовірно, для аристократичних весільних церемоній.

«Ми ніколи раніше не бачили нічого подібного в Італії. Це можна порівняти тільки з серією екіпажів, знайдених 15 років тому в гробниці у Фракії, на півночі Греції, на кордоні з Болгарією», – сказала Массімо Осанна, науковий керівник розкопок.

Як відомо, італійське місто Помпеї було повністю поховано під шаром лави і попелу під час виверження Везувію в 79 році н. е. Вперше його виявили в 1592 році.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus