USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: У печерах Африки мешкають унікальні помаранчеві крокодили
Вчені вважають, що виявили новий різновид карликових рептилій-мутантів.

Вперше 1,5 метрових рептилій незвичайного помаранчевого забарвлення виявили кілька років тому в печерах західної Африки, де вони жили в повній темряві, харчуючись кажанами і цвіркунами, передає Вокруг Света з посиланням на Daily Mail.

Тепер французькі біологи знайшли і обстежили в Габоні близько 30 особин, 10 з них були яскраво-помаранчевого кольору. Дослідники припускають, що в глибині розгалужених і затоплених водою габонських печер можуть ховатися ще сотні дивовижних рептилій.

Спочатку експерти вирішили, що самітники відносяться до виду африканського карликового крокодила, але після серії генетичних тестів дійшли висновку, що перед ними - абсолютно новий різновид.

Африканські карликові крокодили - нічні тварини, вони добре бачать в темноті і полюють після заходу сонця. Однак генетичні тести показали, що ізольована група суттєво відрізняється від карликових родичів. І поділ, ймовірно, сталося тисячі років тому.

«Цей різновид, з особливим раціоном, повністю пристосувався до життя в підземному світі», - пояснює доктор Річард Осліслі, який першим виявив помаранчевих крокодилів в області Абандон. Доктор Осліслі натрапив на мешканців печер, займаючись пошуками первісної людини.

Заінтригований тим, як вони виживають в темноті, вчений звернувся за допомогою до біологів із Марселя, щоб дізнатися про загадкових рептилій більше.

«Юні особини ще можуть покинути печеру через невеликі отвори і проходи, поки габарити дозволяють їм це зробити, - каже доктор Осліслі. - Але як тільки вони виростають, опиняються в пастці й змушені харчуватися тим, що можуть знайти в печері - кажанами і цвіркунами ".

Незвичайне забарвлення рептилій пояснюється обмеженою дієтою, а також тим, що вони змушені жити в воді, змішаної з гуано кажанів.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus