USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: У Парижі створили гігантську оптичну ілюзію з паперу та клею: фото
Величезна оптична ілюзія з'явилася в Парижі біля головного входу до Лувру з нагоди 30-річчя з дня появи скляної піраміди на площі перед музеєм.

Автор незвичайної інсталяції — французький художник-авангардист, який працює під псевдонімом JR.

Про це інформує theБабель.

Робота митця називається «Таємниця Великої піраміди», вона присвячена 30-річчю споруди.



За допомогою паперу, клею та сотень волонтерів художник і фотограф JR помістив піраміду в своєрідну шахту, намальовану на папері.



Десятки годин волонтери, стоячи на колінах, намащували клеєм 10-метрові паперові полотна з нанесеними на них зображеннями і приклеювали їх на площі. Загалом таких полотен було 2 тисячі.

Інсталяція виглядає об'ємно і дуже реалістично. Здається, ніби під ногами не плитка, а центр археологічних розкопок античних памʼяток.



Скляна піраміда відкрилася у дворі Наполеона - на площі перед Лувром - у 1989 році. Проект створив знаменитий американський архітектор китайського походження Бей Юймін.

Піраміда складається з 603 ромбоподібних і 70 трикутних скляних сегментів товщиною 21 мм. Її висота - 21,65 м, довжина сторони основи - 35 м, кут нахилу - 52 °. Вага піраміди - близько 180 тонн.

Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus