USD 41.55 41.85
  • USD 41.55 41.85
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: У Новій Зеландії знайшли найбільшого в історії папугу зростом у метр
У Новій Зеландії вчені виявили скам’янілості найбільшого папуги, який коли-небудь існував на Землі – птах був майже метр у висоту і важив понад сім кілограмів.

Про відкриття археології повідомили в популярному науковому журналі Biology Letters, передає ТСН.

Скам’янілі залишки мегапопуги були знайдені під час розкопок недалеко від міста Сент Баанс, в регіоні Отаго. Птах жив близько 19 мільйонів років тому, в період Міоцену.

Папуга був близько 90 сантиметрів у висоту і важив трохи більше 7 кг – це майже вдвічі більше попереднього рекордсмена, ще одного представника архіпелагу, – какапо.

«Нова Зеландія широко відома своїми велетенськими птахами. Але до недавнього часу ми ніде не знаходили останки гігантського папуги», – розповів один з авторів відкриття, Тревор Ворти.

Знайдений вид папуги отримав назву Heracles inexpectatus – на честь його «геркулесових» розмірів і сили.

При цьому вчені не можуть дати чітку відповідь про раціон цього птаха і не виключають, що він був хижим. У нього був дуже масивний дзьоб, враховуючи його розміри. «Можливо, він навіть харчувався іншими папугами», – припустив Мафк Арчер, професор палеонтології з Університету Нового Південного Уельсу.

Додамо, що одні з найбільших відомі науці птахів моа – мешкали саме в Новій Зеландії. Вони досягали у висоту близько 3,6 м і важили близько 250 кг. Вчені вважають, що вони вимерли в XVI столітті, знищені аборигенами маорі. Як і у випадку з Heracles inexpectatus, найдавніші знахідки моаоподібних птахів відносяться до періоду Міоцену.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus