USD 41.50 41.80
  • USD 41.50 41.80
  • EUR 41.58 41.80
  • PLN 10.40 10.70
Світ вражає: У норвезьких водах виявили гігантські кладки яєць кальмара: приголомшливе відео
Дивний прозорий міхур із відростком, знайдений у водах Орстафіордена в Норвегії, виявився рідкісної знахідкою: гігантською кладкою яєць кальмарів.

Відео цікавинки опублікували у твітері дослідного судна REV Ocean, передає ТСН.

Таємнича куля, що плаває в темряві прибережних вод фіорда, була виявлена капітаном Нільсом Бааднесом і дайвером Рональдом Раашем на дослідному судні REV Ocean. Згідно з твітом, це ні що інше, як величезна кладка яєць кальмарів.
Невідомо, як тваринам вдається відкладати такі величезні маси яєць, але ці гігантські бульбашки зі слизу і органіки іноді досягають декількох метрів у довжину.

Усередині цього інкубатора можуть одночасно чекати свого часу десятки тисяч особин. Вважається, що спочатку самка відкладає набагато менший за розмірами «мішок» із яйцями, який потім розширюється у разі контакту з водою.

У зародків всередині яєць чітко видно 10 щупалець, але це характерна риса майже для всіх видів, відомих науці.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus