USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: У Нідерландах з незрозумілої причини загинуло 20 тисяч морських птахів
На узбережжі Нідерландів викинуло близько 20 тисяч кайр, причини смерті яких вчені на даний момент пояснити не можуть.

Як повідомляє Дзеркало тижня з посиланням на The Guardian, тіла птахів, які проводять більшу частину свого життя в морі, почали з'являтися на узбережжі в останній місяць.

Дослідники відзначають, що в Нідерландах такі масові смерті не спостерігалися з 1980-90-х років. Вчені забрали хворих птахів у заповідники для того, щоб вилікувати їх.

Сотні птахів знаходять кожен день по всьому узбережжю Нідерландів і з часом їхня кількість не зменшується.

"Робоча гіпотеза полягає у тому, що це комбінація поганих погодних умов з чимось ще, і ми намагаємося зрозуміти, що це, по гарячих слідах. Ми провели розтин деяких кайр, вони чисті, але дуже худі і з ознаками кишкових інфекцій, що свідчить про голодування", - розповів один з учених Мадрик Леопольд.

Можливо, що причиною масової смерті морських птахів став вміст 291 контейнера, які випали з вантажного корабля під час шторму в Північному морі 2 січня. На даний момент не було знайдено 50 контейнерів. Дослідники не знають, що було в цих контейнерах, але думають, що в них містилася велика кількість хімікатів і пластику.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus