USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: У Нідерландах створили унікальну лампу, яка працює на «мікробній» енергії
Нідерландська дизайнерка Ермі ван Оерс створила унікальну лампу, яка працює на "мікробній" енергії, що утворюється в результаті фотосинтезу рослин, повідомляє NewWest Media з посиланням на Thenextweb.com.

"Захопившись біодизайном, я відкрила для себе так звану "мікробну енергію" — енергію, що генерується бактеріями та перетворюється на мікробні паливні елементи", - розповіла Ермі ван Оерс про власний проект.

У процесі фотосинтезу рослини утворюють у ґрунті органічні сполуки. Вони змушують бактерії генерувати електрони й протони. Останні використовуються для створення так званої живої "батарейки", тобто стають органічними "+" та "-", за рахунок яких заряджається та працює електроприлад.

"Я створила лампу, яка працює на енергії від бактерій, що утворюються в процесі фотосинтезу рослини, аби відкрити для людей справжню "живу енергію". Це — перший крок назустріч майбутньому, в якому рослини стануть вагомою частиною нашої енергетичної системи", - заначила дизайнерка.

На думку винахідниці, це джерело енергії зможе забезпечити постійне енергетичне живлення від маленької квартири до повноцінного заводу.

"Тільки уявіть: вода перетворює рослину на справжнє живе світло. Більше того, рослина сама вказує вам, коли і що їй потрібно. І в разі, якщо це отримає, то поверне вам свою енергію. Електричну енергію", — наголосила Ермі ван Оерс.

Згідно спостережень дизайнерки, здорові рослини дають більше енергії. Тому, гарно доглядаючи за ними, можна отримати до 0,1 мВт енергії. Цього вистачить, щоб використовувати, наприклад, вазон як нічну лампу.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus